pirmdiena, 2010. gada 12. jūlijs

jau 15. diena! Umea - Sundsvall ar autobusu

Gandrīz visu nakti lija, bet es biju tualetes papīra karalis. Mob ar bija iepakots droši - nedzirdēju sms. Tagad gaidu autobusu.

12:28 Juhūuuuu, braucu autiņā uz Sundsvall. neredzēts progress :)

15:23 Paliku vienīgais pasažieris autobusā :)

Uz jautājumu par tālākiem plāniem - vai brauks ar riteni vai autobusu, atbilde skan - Es nezinu, paskatīsies vai ir kāds buss, kas ņem riteni un kad. Tad izdomās.

19:12 Oooo, neiespējamā misija atkal. Tomēr ir vilciens, kas ņem velo (itkā). Kompānija saucas x-tag, var braukt uz Gavle un pēc tam tālāk.

21:21 Juhūuuu, braucu vilcienā uz Gavle. Pēctam no Gavle līdz Stoholmai vairs tikai 160 km.

23:58 Nu es jau nupat pārsēdos uz citu vilcienu, kas iet uz Uppland Wasby. Tas pavisam tuvu (27km) Stoholmai. Rīt jātrāpa uz prāmi.

16. diena, Stoholma, Tallink prāmis 17:00
rīt Rīgā :)


Ap vieniem naktī ar vilcienu iebraucis Uppland Wasby. Pasēdējis 2 h uz soliņa pie lielveikala, kamēr kļuva gaišs. Palasījis grāmatu, pazīmējis blociņā bildītes. Tad devies ceļā. 27 km līdz Stoholmai pa veloceļu braucis līdz septiņiem rītā - 4 h !!!! nevis tāpēc, ka kalni vai grūti, bet tāpēc, ka neko nevar saprast - kur jābrauc.

ap plkst. 9:00 Miķelītis ir Stoholmā, kaut kādas Nacionālās bibliotēkas parkā.
Meklē, kur var nopirkt Tallink biļetes.

ap plkst. 11:00 Tā, Miķelim stress turpinās. Mēģinot nopirkt internetā biļeti prāmim, rāda, ka nav vietas ritenim. Mašīnām un fūrēm esot, bet ritenim nē. Zvanot atbild to pašu. :D
Miķelis tagad braukšot uz termināli kādam pa muti sadot. Vai vismaz sabrēkt uz kādu.
Nu ko - jāsecina, ka lai cik attīstīta nebūtu Zviedrija, riteņbraucējam tā nav draudzīga :(

Viss ir noskaidrojies, biļetes izdevies nopirkt. Uz vietas terminālī kasiere brīnījusies, ka sistēma neļauj ritenim biļeti nopirkt. Esot kaut kāds gļuks sistēmai, ka pēdējā dienā nevar riteni pievienot. Jo nu skaidrs esot, ka tas nav iespējams, ka nav vietas ritenim.
Galu galā 10 ls dārgāk, jo nav pirktas internetā (bet internetā jau nevarēja nopirkt) biļetes ir rokā! Tagad Miķelis dodas iedzert. :)

15:14 Guļu parciņā ēnā uz dvielīša un lasu grāmatu.



Mjāa, zviedriete arī izrādījās stulba, - biļete bija dārgāka, jo uz Tallinu. Man starpībai iedeva kuponus, ko varu uz kuģa tērēt.

ap 17:30 Esmu uz prāmja. Kajītē ar diviem leišiem. Biju dušā. Jāiet paņemt aliņš. 0.33 aliņš par 70 santīmiem. Tas der! :)

19:30 Ehs, ko tur daudz, izmantoju piedāvājumu romantica - ēdu boršču, pelmeņus un uzdzeru absolut :)

17. diena - Rīga, mājās

11:00 ar prāmi Miķelītis ieradās Rīgā.
Tagad ir mājās. Spriežot pēc tā, ka neatbild ir vai nu vannā vai guļ.
Sver 69 kg, pirms izbraukšanas laikam bija 73. Dikti noguris. Drusku arī sāpot galva, jo esot nācies dzert kopā ar leišu kajītes biedriem :)

Nav komentāru: