pirmdiena, 2007. gada 13. augusts

Rīga-Engure-Rīga divatā uz divriteņiem 11/12.08.2007.

PLĀNS BIJA:
Izbraukšana gan turp, gan atpakaļ ieplānota 4:00 (gan jau sanāks kādos 4:30), lai tiktu pēc iespējas tālāk bez hiperaktīvās autoplūsmas.
Ceļš - pa veloceliņu līdz Jūrmalai, tālāk pa to šoseju, kas vijas gar jūras malu.
Nakšņosim viesnīciņā Engurē, ja vien kaut kur pa ceļam nepakritīsim uz celīša... :D Līdzi ņemamo mantu saraksts jau gatavs, visam vajadzētu būt štokos.
P.S. Rīga-Engure = ~ 70 km, tātad t.i. 70 km turp, 70 km atpakaļ

SANĀCA:
Izbraukšana no mājām tikai 6:00



Izbraukšana no Rīgas 7:30 :D :D :D neatradām veloceliņa sākumu (nebijām par to piedomājuši, jo likās, ka nu to jau nu gan mēs zinam :D, bet no rīta ar saprašanu švaki... Sākumā aizvedu mūs gar kaut kādu kreiso dzelzceļu, tad bijām nonākuši Iļģuciema dziļumā un ar pirmo suņu ārāvedēju padomiem un Lattelecom būdiņu karšu palīdzību galu galā trāpījām uz veloceliņa Rīga-Jūrmala sākumgalu :) )
Veloceliņš Rīga-Jūrmala klasisks, bez pārsteigumiem. Diezgan ātrā tempā tikām ārā no Jūrmalas un turpinājām ceļu pa šosejai paralēlajiem gājēju/velo ceļiem. Kad tie kļuva nebaudāmi, braucām pa šosejas malu. Līdz tam laikam autobraucēji ar bij pamodušies, bet nesūdzamies... šoferīši bija samērā mierīgi, lidojošie braucēji gadījās reti, bet nu šosejas pašas kvalitāte mijas starp ciešamu un pabriesmīgu. Pirmkārt, tā ir par šauru, lai blakus riteņbraucējiem samainītos smagais vai autobuss ar pretimbraucošo. Otrkārt, tā ir lāpīta kā tāda mūžveca vilnas zeķe un tuvojoties Engurei parādās uz augšu uzbīdītas, uzbrauktas asfalta malas, pa kurām nevar pabraukt. Reizēm man psiholoģiski sāka vilkt uz granti vai grāvi, bet saņēmos un viss bija ok. ja kas - arī par suņiem (un to saimniekiem) var teikt tikai labāko - visi bija kulturāli un par riteņbraucējiem neizrādīja lieku interesi.



Engurē nonācām 12:00. Apmetāmies villa "Elizabete". Lai arī šosejas pašā malā un pašā ciema centrā, vietiņa ļoti mierīga un omulīga, jutāmies gaidīti un netraucēti.
Aizgājām paēst uz kafejnīcu "Pirāts", kaut arī pēctam izrādījās, ka īstā vieta, kur Engurē jāēd ir "Būda", kas ir tieši pretī "Elizabetei".



Un pēc ēšanas gājām nosnausties un atjaunot spēkus uz kādām 3 h...
Tad devāmies ciemos pie radiņiem, pa ceļam apskatījām vietējās aktivitātes un izlasījām diskotēku afišas.



Aizgājām līdz jūrai. Kas nezin, - Engurē jūra ir ar lieliem akmeņiem un vietām ļoti leknām jūrasszāļu audzēm :)
Pēctam sakārtojām mantas nākošajam rītam.





kārtīgi izkarsējāmies saunā, iedzērām pa aukstam alum un gājām čučēt.

no rīta ... skaļi dziedāja gailis!!! (ļoti kaitinoši pilsētnieka ausīm un nervu sistēmai.. )
6:00 cēlāmies, taisījām brokastis...





nē, jau ne.. :D kādas brokastis 6:00 no rīta!!!???? :D
padzērām tēju tikai...





un posāmies ceļā!



7:00 izbraucām no Engures. Man nedaudz sāpēja ceļgals un diezgan sāpīgs un sašutis bij pakaļgals, tāpēc tempu mājupceļā ieturējām lēnāku.
Kopumā secinājām, ka 70 km mierīgi var 5 h aizbraukt. Ar visām mazo vajadzību, paēšanas, jūras apskatīšanas un izstaipīšanās pieturiņām. Doma, ka jāizbrauc cik vien agri no rīta spēj sataisīties, arī pierādījās! Tas ir ļoti pareizi, ja grib izvairīties no aktīvas mašīnu plūsmas un karstas saules!
Lapmežciemā bij nekārtības notikušās - lapsa bij notriekta uz gājēju pārejas!!!

P.S. bildes ir tieši tādas, kādas parasti sanāk, ja brauc tikai divatā :D Kopbilžu un skata no malas nav!

1 komentārs:

Anonīms teica...

Diezgan labs rezultāts! Esmu pat pārsteigts! Ieskaitīts!!!